ChristiansfeldNet

Husinstallation...

Husinstallationer
I 2020 er der udarbejdet en ny og opdateret vejledning for husinstallationer. Den nye vejledning indeholder gode råd til Coax, Ethernet og WiFi. Den finder den nye vejledning her


De ældre versioner er stadig relevante og den simple vejledning for tv-husinstallationen kan hentes her og den mere tekniske vejleding kan hentes her


Hovedreglen for ChristiansfeldNets signal-leverance
Signalet skal være i orden i afleveringspunktet til dig som medlem. Det betyder, at signalet skal være i orden, i den stander eller den fordeler du er tilsluttet.
Det betyder også, at der ikke må være udfald, pixellering eller andet støj i billedet på dine tv-signaler eller svingende Internet signal.


Pixellere billedet på en eller flere kanaler

Digitale tv-signaler må ikke have pixelleringer, "puslespil" eller blot vise sort skærm.
Dårlig billedkvalitet skyldes i 99 % af alle tilfælde dårlige husinstallationer - det vil sige de installationer der er lavet i bygningen, er dårlige.
Især tilslutningskablet op til fjernsynet er ofte af dårlig kvalitet, og det medfører dårlig billedkvalitet. Hvis du følger vejledningen, der er linket til ovenfor, er der meget lille risiko for, at der opstår problemer.


De største syndere
Årsagen til dårligt tv-signal er typisk:
- "Plastik vinkel stik"
- Dårligt samlede kabler
- Dårlige forstærkere
- Dårlige fordelere
- Indstråling af støj i antennekablet, specielt hvis antennekablerne ikke er dobbeltskærmede
- Indstråling af andre uønskede signaler (4G, mobiltelefoni, microovne, DVB-T signaler, m.m.)


Signalkvaliteten er vigtigere end nogensinde, efter indførelsen af de digitale signaler
Med et dårlig digitalt tv-signal, så "fryser" billedet, og der kan forekomme lydudfald.
Man kan også opleve at nogle kanaler ikke længere er tilgængelige eller at der er sort skærm.


Væg/antennedåser
Alle væg/antennedåser skal være HF-tætte og med ordentlig kontakt.


Antennestik
"Byggemarkedsantennestik" (dem med plastickappe) eller tilsvarende er ikke HF-tætte, og må ikke bruges.
Der skal bruges HF-tætte, helmetal antennestik af anerkendt fabrikat, dobbeltskærmet ledning med støbte fabriksmonterede stik eller antennestik i metalhus.
BEMÆRK! Ofte ser man at kabler købt med støbte stik ikke nødvendigvis er udført dobbeltskærmede. Det er derfor meget vigtigt at man er sikker på dette inden man køber nye kabler!


Antennefordelere
En anden hyppig årsag til dårligt tv-signal er fordelere som påsættes antennedåsen eller forlængerkabel for at splitte signalet til 2 eller flere fjernsyn.
Der skal monteres en antenne fordeler af ordentlig kvalitet med F-Connectorer eller en fordeler i lukket hus med dobbeltskærmede kabler. Fordelere kan fåes med flere udgange.


Forstærkning af signal
Med flere end 2 fjernsyn tilsluttet, bør du overveje en forstærker. Du skal sørge for at få en kvalitets forstærker, der er beregnet til kabel-tv. Der findes typer med både 1, 2, 4 eller 8 udtag. Benytter du bredbånd via kabel-tv, skal du sørge for at få en type med returvej.
Bliver dit signal leveret til en antennedåse på væggen, så er det nemmeste at få et samlefilter, der samler tv/radio signalet fra antennedåsen så det kan sendes videre til forstærkeren.
Alternativt kan kablet inde i tilslutningsdåsen afmonteres og påsættes et f-stik. Det er dog langt fra sikkert, at du må gøre dette selv, så første løsning er nok det sikre valg med mindre du er sikker på, hvad du gør.


Er du i tvivl?
Hvis du er i tvivl, så kontakt altid en fagmand eller os, så vi sammen sikre du har det mest optimale signal.


Tilmelding

Vil du også gerne være en del af vores fælles kabelnet?
Vi dækker størstedelen af Fjelstrup, Stepping, Taps, Sjølund og Christiansfeld. 

Administration

Til dig der ønsker personlig betjening, teknisk hjælp, har generelle spørgsmål eller bare gerne vil have mere information omkring ChristiansfeldNet

Forlad os

Ønsker du virkelig at forlade os?


Skal du flytte eller ønsker du at prøve en anden udbyder, så må du udmelde dig her

Administration