Tilmeld nyhedsbrev

Derfor skal du ikke leve med dårligt internet

Derfor skal du ikke leve med dårligt internet

Du bruger internettet hele tiden. Både til at shoppe, til at streame film og serier, til at arbejde hjemmefra og når du skal holde liv i alt fra trådløse højtalere til familiens tablets. Det viser de nyeste undersøgelser i hvert fald. Og derfor skal du heller ikke leve med dårligt internet, for det er nemt at fikse. Læs med og få 3 tips til bedre internet sidst i artiklen.

Udviklingen er gået rigtig stærkt de sidste... Prøv at kigge dig omkring derhjemme. Du kan garanteret tælle mindst 8-10 ting, der bruger kablet eller trådløst internet. I en standard husstand vil der typisk være to til tre bærbare computere og tablets, en smartphone for hvert familiemedlem, én til flere spillekonsoller og en tv-boks....

Men har du så husket alle de små ekstra ting, der også bruger wifi? Altså dit trådløse alarmsystem, Sonos højtalerne, overvågningskameraer, trådløse røgalarmer, Philips Hue pærer, smart termostater, robotstøvsuger- og plæneklipper? Listen med uundværlige wifi-gadgets er næsten uendelig. Men samtidig betyder tendensen til mere og mere digitale hjem også, at dit internet og wifi skal kunne klare den digitale udvikling.


Lidt tips til bedre internet:
Placering af dit modem

– Placér dit modem i et så centralt rum som muligt og undgå gerne, at signalet skal bevæge sig igennem mange vægge og etager.
– Stil dit modem så højt, som kablet kan nå. Gerne i en reol eller på et skab og minimum 120-140 centimer over gulvet
– Dit modem skal stå frit, så signalet ikke blokeres. Undgå at stille det ind i et skab eller et teknikrum, bag ved en dør eller et skrivebord, og stil det heller ikke lige op ad et spejl eller i vindueskarmen
– Placér dit modem væk fra metalgenstande og elektronik - fx bluetooth-udstyr, højtalere og mikroovne – da det ”støjer” og forstyrrer signalet

2. Tjek dit wifi med en WifiScanner (Android/Ios)
Med en WifiScanner kan du selv scanne hele dit hjem og se, hvor dit wifi er godt og dårligt. Appen analyserer helt enkelt dit netværk og viser dig, hvordan kvaliteten er i alle rum.

3. Brug kablet internet til de faste ting
Du vil altid miste en del hastighed, når du bruger wifi fremfor en kablet internet-forbindelse. Derfor er der nogle situationer, hvor det kan være bedre at bruge kablet internet end wifi. For eksempel:
Spillekonsoller – fx Nintendo, Xbox og PlayStation
Din tv-boks
Dit Android/Apple/Smart TV
Din gaming PC