Tilmeld nyhedsbrev

Husinstallationer 2.0

Husinstallationer 2.0

Med de mange nye frekvenser der er frigivet til telebranchen for luftbårne transmissioner, kan det give forstyrelser i tv-signalet fra dit kabel-net, da de bruger samme frekvenser som flere tv kanaler.
Specielt det nye 5G som er på vej, kan skabe problemer da der sendes noget kraftigere og på andre frekvenser end 2, 3 og 4G.

Det stiller derfor endnu størrer krav til installationerne i kabelnettet, som vi gør alt for at holde opdateret. Men også hjemme i de små huse kan det give problemer med forstyrelser, pixeleringer, hacken i billede og lyd.

En forkert samling eller et forkert stik er nok til at udefra kommende signaler kan plante sig en hele installationen og ødelægge en eller flere tv kanaler.

Derfor er der i 2020 udarbejdet en ny og opdateret vejledning for husinstallationer. Den nye vejledning indeholder gode råd til Coax, Ethernet og WiFi. Den finder den nye vejledning her

Noget tyder på der laves 5G test i vores område for tiden, specielt i primetime fra kl 19 - 23 (august, september 2020), hvor vi har fået meldinger fra flere om dårligt signal, på de kodede kanaler (De kanaler som åbnes på kort, hos dem som har Mix pakker og Extra kanaler). Vi har de steder hjulpet med ordenlige kabler, stik og fordelere, så de luftbårne signaler ikke kan forstyrrer mere.

Selvom det at se TV gerne skulle være lige så nemt som at åbne for vandhanen, har der gennem årene været en kæmpe udvikling, fra at vi starten "bare" skulle transmitere DR og lidt tyske kanaler, til at vi i dag skal transmitere 100 kanaler og Internet i de samme kabler, samtidig med at der bliver åbnet for de samme frekvenser i det luftbårne sendenet.

Derfor stiller det lidt krav til os alle, hvis vi gerne vil sikre os den bedste billedekvalitet og største valgfrihed. 

Læs mere om husinstallationer her