Tilmeld nyhedsbrev

”Coronakrisen” øger cybertruslen

”Coronakrisen” øger cybertruslen

Center for Cybersikkerhed vurderer allerede nu cybertruslen til at være meget høj. Coronapandemien betyder, at både virksomheder og private har svært ved at opretholde det normale it-sikkerhedsniveau, og det er hackere klar til udnytte. Cybertruslen er således endnu højere i disse tider. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, lyder anbefalingen fra Center for Cybersikkerhed.

Mange er for tiden under et gevaldigt økonomisk pres, og derfor er cybersikkerhed formentlig ikke øverst på dagsordenen, og det er hackere klar til at udnytte, og man ser allerede eksempler på, at hackere i USA og Storbritannien har udgivet sig for at være nationale sundhedsmyndigheder i angreb med phishing-mails. Samtidig betyder coronakrisen, at mange må arbejde hjemmefra, hvilket gør det vanskeligere for virksomhederne at opretholde det normale it-sikkerhedsniveau.

Derfor er det vigtigere end nogensinde, at cybertruslen tages alvorligt, og at der ikke svækkes på sikkerhedsforanstaltningerne:

- Corona-krisen udgør en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, og er det nødvendigt, så gør det alene efter en grundig risikovurdering af de mulige konsekvenser. Cybertruslen mod Danmark er meget høj, lyder det fra Center for Cybersikkerhed.

- Ekstraordinære omstændigheder gør, at vi handler anderledes end normalt og forventer informationer og retningslinjer, der afviger fra normen. Vi skal derfor – både som medarbejdere og privatpersoner - i øjeblikket alle sammen huske at bevare vores kritiske sans, når vi eksempelvis modtager en email eller SMS, der er corona-relateret. Situationen understreger, at hackere altid er på jagt efter sårbarheder – uanset om de er tekniske, organisatoriske eller menneskelige.

- Vær opmærksom på det øgede trusselsbillede, hvor kriminelle prøver at udnytte denne situation. De vil f.eks. forsøge at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.

Det tager vi selvfølgelig meget alvorligt her i vores allesammens antenneforening. Vi kan derfor nu tilbyde 6 mdr. F-Secure SAFE med 5 licenser til PC, mobil, iPad/tablet - helt gratis - til alle medlemmer med Internet fra ChristiansfeldNet.

Det eneste du skal gøre er at sende en mail til net@christiansfeld.tv med dit medlemsnummer, NetID og adresse. Det fremgår alt sammen af det velkomstbrev som du fik udleveret med dit modem.

ChristiansfeldNet - Vi passer på hinanden