Tilmeld nyhedsbrev

TV2 Fri

TV2 Fri

Danmarks første fritids- og friluftskanal handler om alt det, vi danskere gør, når vi holder fri.

Når TV 2 Fri går i luften søndag 5. maj, bliver det den af TV 2s nichekanaler, som har haft den største udbredelse ved premieren. Og det er der en god grund til. Kanalen giver nemlig et programudbud, som ikke tidligere er set på dansk tv.

Danmarks første fritids- og friluftskanal vil fortælle om alt det, vi danskere gør, når vi holder fri – går i haven, renoverer bolig, tager ud i naturen, laver mad og meget andet. Fokus vil være på det nære, det nyttige og det kernedanske i kanalens programmer, som seerne kan omsætte til forbrugeroplysninger, gode råd og oplevelser.

- TV 2 Fri er unik i sin profil og programsammensætning og er dermed et stærkt alternativ til de kanaltilbud, som allerede findes på markedet. Det er en fornøjelse at kunne imødekomme den efterspørgsel, vi kan mærke efter fjernsyn, der er ægte, nært og nyttigt. På TV 2 Fri skal vi kunne mærke livet, og vi skal kunne nå at trække vejret, og derfor vil kanalen være stedet, som for alvor introducerer slow-tv til danskerne, siger Maiken Wexø, kanalchef for TV 2 Networks og dermed også TV 2 Fri.

Dagligt live-tv fra Frihuset
Kanalens flagskib bliver den daglige live-udsendelse fra Frihuset, der ligger i et smukt område ned til Bramsnæs Vig på Nordvestsjælland. Huset er omgivet af bakker, luft og natur, og overalt på grunden kan man kigge ud over det glitrende hav. Stemningen i TV 2 Fris nye hus indkredser alt det, TV 2 Fri handler om, og herfra vil FRIHUSETs værter dagligt byde på ideer til aktiviteter, der passer til årstiden, lave mad og give tips til alt fra vejr, have og husdyr til gør-det-selv-projekter.

TV 2 Fri har netop sat navne på alle de seks engagerede værter, som vil guide seerne gennem de mange aktiviteter, som foregår i og omkring FRIHUSET. Det bliver den kendte vejrvært Cecilie Hother, tv-vært og tilrettelægger Thomas Uhrskov, biolog og tv-vært Flemming Rune, skuespiller, tv-vært og handyman Peter Rygaard, lærer og passioneret friluftsmenneske Lene Beier samt anlægsgartner Elizabeth Anderson.

Flere danske programmer
TV 2 Fri byder også på andre danske programmer, f.eks. madprogrammerne ”Moderne Mammas” og ”Danmarks Bedste Livret”, et nyt program om lystfiskeri med Peter Tanev og ”Mit Danmark”, hvor Troels Kløvedal sejler med Nordkaperen rundt i Danmark og fortæller spændende dansk kulturhistorie.

Ambitionen er også på sigt at samle seerne uden for skærmen til markeder, torvedage og andre fælles oplevelser. Hertil kommer en række udenlandske kvalitetsprogrammer, f.eks. det kendte ”River Cottage”, boligprogrammet ”Amazing Spaces” og haveprogrammer som ”The Chelsea Flower Show” og ”Gardener’s World”.