Tilmeld nyhedsbrev

Derfor stiger prisen på telefoni

Derfor stiger prisen på telefoni

Priskrigen er gået i stå: Derfor stiger prisen på telefoni
Efter 10 år med intens priskrig er priserne på telefoni hos de førende teleselskaber steget i flere ryk. »Selskaberne vil øge deres indtjening,« forklarer analytiker.

Det var et gyldent årti for danske mobilkunder.
Du har som forbrugerne fået kastet mobiltelefoner i nakken, når du tegnede abonnement, og over en 10-årig periode faldt priserne på mobiltelefoni med godt 70 procent. Men så stoppede alle pludselig op. I slutningen af 2015 hævede de førende teleselskaber priserne på de billigste abonnementer med 10 kroner, og i marts 2016 steg priserne igen. Da EU-reglerne om fri roaming i EU-lande blev vedtaget i foråret 2017, fik priserne endnu et nøk op og igen 2018 og nu i 2019 er priserne steget igen.

På bare to år er priserne steget med alt fra 10 til 50 procent hos en lang række selskaber.
Da priskrigen på mobiltelefoni startede, var priserne så urealistisk høje, at teleselskaberne kunne sænke priserne med 30, 40 og 50 procent og fortsat have en god forretning. Den tid er ovre. I stedet har konkurrencen de seneste år i stigende grad handlet om at give dig som kunde mere for pengene. I takt med at priserne er steget, er mængden af data i abonnementerne steget, og flere af selskaberne er begyndt at inkludere streamingtjenester, magasiner, rabatordninger, musiktjenester og andre ekstra tjenester. Men er det noget du har brug for?

Telepakker er overflødighedshorn
Du skal af med mellem 99 og 169 kroner om måneden, hvis du vil have en mobilpakke, som dækker den gennemsnitlige danskers behov. Gennemsnitsbehovet er ca 6 GB data, 2 timers taletid om måneden, viser beregninger ud fra Telestatistikken for andet halvår 2018. Ofte indeholder de pakker, der ligger tættest på gennemsnittets behov, langt mere end det.

De er rene overflødighedshorn, hvor man ender med at betale for langt mere, end man reelt har brug for. Det er derfor en god ide at sætte sig grundigt ind i sit forbrug, før man beslutter sig for, hvilket abonnement man vil have.

Og så tag et smut forbi C-Talk, mobiltelefoni fra din lokale antenneforening, som sikkert vil være et rigtig godt valg til dig, hvor du kan vælge et abonnement der matcher dit behov.

www.c-talk.dk