Tilmeld nyhedsbrev

Informationsmøder i ChristiansfeldNet

Informationsmøder i ChristiansfeldNet

Der er blev afholdt informationsmøder i ChristiansfeldNet.
Over 150 nysgerrige og spørgelyste medlemmer mødte op over de 6 dage, hvor bestyrelsen var tilstede og Morten fra administrationen, til at besvare de mange spørgsmål.

Vi har samlet nogle af de mest stillede spørgsmålene og svarene herunder:
Spørgsmål:
Skal vi selv opsige vores tv og bredbånd hos YouSee?
Svar: Nej, Foreningen har lavet en kollektiv opsigelse på alt hvad der kommer ind via antennekablet - TV, Bredbånd, IP-Telefoni.

Spørgsmål: Hvem er de der C-TV? har aldrig hørt om dem før...
Svar: Det er et navn foreningen selv har fundet på, ligesom C-Talk, C-Web osv.
Bag hvert "Brand" står store firmaer, bl.a. C-TV (TV2, Viasat, CanalDigital, Discovery, m.fl), C-Talk (Telekæden), C-Web (SE, InfoWise, Harmonic), C-Secure (TrustBox).... osv.

Spørgsmål: Hvorfor er aftalen med YouSee opsagt?
Svar: Der er mange grunde, men nogle af de væsentlige er at vi gennem de sidste år har mistet mere end 300 medlemmer, hvorfor bestyrelsen mente der skulle forandringer til hvis foreningen ikke skulle dø stille og roligt. 
Dernæst er YouSee en butik der skal tage hensyn til sine aktionærer og en kæmpe organitation, som hele tiden skal lave overskud, og dermed øge priserne. Som selvstændig forening skal vi bare have det hele til at gå nul.
Med det nye setup får vi som forening selv indflydelse på indholdet i TV pakkerne, hastigheder på Internet og dermed priserne. Start priserne er beregnet udfra de forventede medlemmer der vælger de forskellige produkter, kommer der f.eks. 50 eller 100 mere på Internet, vil vi kunne sætte prisen ned med det samme - For sammen, gør vi det billigere.
Og så skal det også siges, at ved de seneste forhandlinger med YouSee, ville de have vi skulle binde os i 6-9 år, opgraderer kabelnettet for 3-4 mio. kr., uden at have indflydelse på hverken indhold eller priser, hvilket bestyrelsen ikke kunne accepterer.
Dette plus mange flere små ting omkring "samarbejdet" gjorde at aftalen med YouSee ikke blev forlænget.

Spørgsmål: Kan jeg beholde min TDC/YouSee mailadresse ( @mail.tele.dk / @mail.dk / osv.) på C-Web?
Svar: Som udgangs punkt er det ikke muligt. Det er kun @christiansfeld.tv foreningen ejer og kan flytte med over på det nye Internet. Dog kan man måske få YouSee til at frigive mailadressen, evt. mod betaling. Vi vil anbefale at få en Gmail, Yahoo eller Hotmail, som er leverandør uafhængige.

Spørgsmål: Hvorfor skal man bruge kort eller boks, hvis man selv vælger kanaler?
Svar: Når du går over i MixTV eller ExtraTV, er det den eneste måde at styre på hvilke kanaler du vil have og hvilke naboen vil have. Den Lille tv-pakke bliver sendt alm. og kan ses på alle TV, og så skal der bruges kort eller boks på de TV der skal kunne åbne for Mix eller Extra kanalerne.

Spørgsmål: Hvad er forskellen på kort og boks?
Svar: Fordelen med en boks er at du får funktioner som ”start forfra”, ”arkiv”, ”optage i skyen”, m.m. direkte på dit TV. Fordelen med kort er at det kan sættes direkte i dit tv, der er ingen ekstra fjernbetjening, ingen ekstra kabler, m.m.. Forventet max pris 30,- kr. pr. mdr. pr. boks/kort.

Spørgsmål: Følger der musik tjeneste med i C-Talk?
Svar: Nej det gør der ikke. Priserne er sat efter at dem der ikke ønsker en musiktjeneste ikke skal betale for det, og dem der ønsker en musiktjeneste vil ramme ca. samme pris hvis de køber en ved siden af.

Spørgsmål: Hvorfor er TV3 og Kanal5 taget ud af Lille pakken?
Svar: Det er to forholdsvis dyre kanaler der er taget ud af Lille pakken, for at dem der ikke ser meget TV og kan nøjes med lidt DR, TV2 og noget tysk, ikke skal betale mere end højest nødvendig. Dem der vil se lidt mere kan jo tilkøbe dem som MixTV eller ExtraTV.