Tilmeld nyhedsbrev

Derfor er fiber Internet ikke afgørende:

Derfor er fiber Internet ikke afgørende:

Diskussionen om, hvorvidt flere danskere skal have adgang til Internet via fiber, har efterhånden stået på i mange år, og det er fortsat noget, der kan få danskerne til at debatterer.

Men Netværksteknologien er dog mindre vigtig, når der skal leveres Internet til danskerne, da Internet over antenneanlæg i dag er tæt på 80 procents fiber. I stedet er det afgørende, at man får den hastighed, man er lovet.

Har du som forbruger et behov - det kan være et behov for en 300Mbit forbindelse eller en 50MBit forbindelse - om du så forsynes med det, på den ene eller den anden teknologi, er ikke det afgørende.

Antenneanlægget er 80 procents fiber
Hvis du som forbruger ønsker en ren fiberforbindelse helt ind til hjemmet, skal der som regel betales for etableringen, hvorimod langt de fleste allerede er tilsluttet antenneanlægget med Coax-kabel, og derfor ikke behøver grave nyt kabel ind til boligen. 

Så længe der, som man kan i dag, få 500MBit ud af et Coax-anlæg, så er der sådan set ikke nogen grund til at grave fiber ind til alle hjem. Det kan man lige så godt vente med, til behovet og teknologien gør, at det er nødvendigt.

Over tid, om to til tre år, kan vi også lave 1000MBit på antenneanlægget. Man skal jo tænke på, at et antenneanlæg i dag er tæt på 80 procents fiber, da der ligger en fiber backbone bagved, og det er kun de sidste meter, af antenneanlægget der er Coax-kabel. 

Vi har den holdning, hos ChristiansfeldNet, at fiber er den langsigtede fremtid, men der er ingen tvivl om at coax er en rigtig stærk platform, og de to teknologier understøtter hinanden. Et antenneanlæg i dag er jo en hybrid mellem fiber og coax, og så lader vi fiberen rykke tættere og tættere på husstandene efterhånden som behovet opstår.

Er du i tvivl om hvad du skal vælge, så kontakt os gerne for en snak med råd og vejledning om en løsning der matcher dit behov.