Tilmeld nyhedsbrev

WiFi løsninger

WiFi løsninger

Hvor man hos de fleste internetudbydere, er gode til at levere hurtigt internet til stikdåsen er brugerne herefter overladt til sig selv, når det gælder WiFi. Det kan godt være at operatøren har sendt en WiFi router med og hjælper med opsætning, men det er langt fra det samme som at få et godt dækkende og kraftigt WiFi signal. Derfor hjælper vi gerne med råd og erfaringsdeling,for at optimere WiFI hos medlemmerne af ChristiansfeldNet.

Derfor har vi kigget på hvordan man kan optimere sit WiFi.
En mulighed som har hjulpet mange steder allerede, er at få flyttet modem/router tættere på de rum hvor WiFi bruges mest. Mange steder står modemet stadig i de fjerneste værelse/kontor, men WiFi bruges mest når der streames i stuen. Det er hos de fleste en lille operation at få flyttet modemet, hvor der typisk skal skiftes en antennedåse og byttes lidt rundt på et par kabler i antenneinstallationen.

Typisk koster det 300,- til 500,- kr. at få flyttet sit modem og optimeret sin antenneinstallation.

Derudover har vi testet flere WiFI systemer, og fundet frem til 2, hvor vi mener man får mest for pengene.
STRONG's Wi-Fi Mesh Home Kit 1610 er et rigtig godt "gør det selv" system, som kombinerer Mesh teknologien med den kraftfulde 802.11ac Wi-Fi standard, for at opnå ultimativ hastighed og dækning i hjemmet. Systemet giver et super hurtigt Wi-Fi netværk, med kompromisløs roaming mellem enhederne, hastighed op til 1600 Mbit/s og et dækningsareal op til 200 m². Installationen er utrolig nem, uden konfiguration og kræver ingen ekspertise. Afhængigt af husets størrelse, kan du tilføje op til 4x ekstra Mesh Extender 1610 enheder (op til 6 enheder dækker et areal op til 800 m².)
Konfigurering foregår nemt med STRONG Mesh App'en, som er tilgængelig til Android og iOS enheder, hvor du får kontrol over dit Wi-Fi Mesh netværk med et fingerstrejf. 
Fordelene med Strong Mesh 1610 er nem installation og billig pris. Samtidig er det rigtig godt som trådløs Mesh. Ulemperne er at de ikke rækker så langt, som mere proffessionelle systemer.

Pris 1/3-2021: 1200,- for kit med 2 enheder.

Grandstream GWN7615 er designet til mellemstore og store huse og er et 802.11ac Wave-2 Wi-Fi-adgangspunkt. Det understøtter op til 1,75 Gbps data transmission, 200+ samtidige Wi-Fi-klienter med dobbelt bånd 3X3:3 MU-MIMO-teknologi som rækker op til 175m.
Installation og styring af GWN7615 foregår via Web-Interface, hvor de mange indstillinger sikre optimal perfermance for den enkelte installation.
Fordelene med GWN7615 er lang rækkevidde og håndtering af mange enhender. Derudover har de lyn hurtig datatransmission samt mange indstillinger. Ulemperne er at de fungere bedst som kablet adgangspunkter og de skal have strøm gennem Ethernet kabel.

Pris 1/3-2021: 875,- pr. enhed.

Som medlem af ChristiansfeldNet koster råd gratis. Så kontakt os gerne for en gennemgang af dit WiFi...