Tilmeld nyhedsbrev

Tid til bedre WiFi

Tid til bedre WiFi

I et år hvor en sikker, hurtig og stabil internetforbindelse, er gået fra at være vigtig, til at være meget nødvendigt, kæmper mange stadig med at få en god WiFi dækning på deres nye arbejdsplads, i hjemmet... Udover der konstant kommer flere apparater der har behov for WiFi, alt fra robotstøvsugere til streaming højtalere, har pandemien også gjort det nødvendigt, at alle i hustanden har behov for at kunne være på Zoom, Teams eller lignende samtidigt. Det blevet mere tydeligt hvor god (eller dårlig) et WiFi man har, når alle er hjemme.

En ting er sikkert, dårlig WiFi er et problem, som kan løses med det samme. Mange tror naturligt at løsningen er at opgradere sin internetforbindelse, men de fleste bliver desværre skuffet, når de ikke oplever en forbedring af deres WiFi forbindelse efter opgraderingen.

Hvor man hos de fleste internetudbydere, er gode til at levere hurtigt internet til stikdåsen er brugerne herefter overladt til sig selv, når det gælder WiFi. Det kan godt være at operatøren har sendt en WiFi router med og hjælper med opsætning, men det er langt fra det samme som at få et godt dækkende og kraftigt WiFi signal. Derfor hjælper vi gerne med råd og erfaringsdeling,for at optimere WiFI hos medlemmerne af ChristiansfeldNet.

En WiFi extender skal installeres med omhu. Hvis den placeres et forkert sted kan den ødelægge mere end den gavner. Alle WiFI enheder kæmper om de samme frekvensbånd ved at skifte kanaler og skrue op og ned for sendestyrken. Det svarer lidt til at tale i munden på hinanden og råbe højere for at blive hørt. Når vi taler om signal styrker i et trådløst netværk, gælder det om at sende med så lille en effekt som muligt og alligevel kunne opnå max performance. Flere Access Points kan evt hjælpe. Man kan populært sige at et Access Points antenne skal have en lille mund og nogle store ører. Altså ikke sende kraftigt men lytte på svagere signaler.

Specielt 2,4Ghz WiFi båndet er godt fyldt op med routersnak og selvom de nyeste router standarder også kan udnytte 5Ghz WiFi båndet, er det ikke uden problemer. Jo højere man går op i frekvens, jo sværere bliver det for signalet at trænge igennem vægge og andre forhindringer. En gipsvæg vil typisk reducere WiFi signalet med 50% og murede vægge endnu mere.

Som medlem af ChristiansfeldNet koster råd gratis. Så kontakt os gerne for en gennemgang af dit WiFi...

Læs mere om de forskellige løsninger her: WiFi løsninger